Lesy SR majú nové vedenie, poverený je Tibor Köszeghy

Štátny podnik Lesy SR má nové vedenie. Z postu generálneho riaditeľa bol odvolaný Tomáš Čuka, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan poveril vedením tejto organizácie Tibora Köszeghyho. „Ten bude funkciu zastávať až do ukončenia riadneho výberového konania na túto pozíciu,“ informoval TASR tlačový odbor Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.
Vo vedení štátneho podniku končí Čuka, ktorý funkciu generálneho riaditeľa vykonával od konca novembra 2020. „Štátny podnik Lesy SR čaká zásadný proces transformácie, ktorý bolo potrebné urobiť už pred mnohými rokmi. Zdá sa, že bude ovplyvnený aj poslaneckým návrhom na prevod lesov v 3., 4. a 5. stupni ochrany do zriaďovacej pôsobnosti Ministerstva životného prostredia SR. Nový generálny riaditeľ prichádza na tento post nezaťažený problémami minulosti, čo v tomto prípade vzhľadom na potrebné manažérske zmeny považujem za výhodu,“ povedal Vlčan.
Tibor Köszeghy vyštudoval Elektrotechnickú fakultu Slovenskej vysokej školy technickej v Bratislave. Pôsobil na viacerých vedúcich postoch v súkromných obchodných spoločnostiach. V období rokov 2016 – 2019 pôsobil vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni ako manager odboru liečby v cudzine.

Súvisiace články

Aktuálne správy