Na novostavbu nájomných bytov v Haliči je všetko pripravené,obec čaká na dotáciu

V obci Halič v lučeneckom okrese je na výstavbu nových nájomných bytov všetko pripravené, samospráva čaká len na schválenie žiadosti o úver a dotáciu. Ako pre TASR uviedol starosta obce Alexander Udvardy, o jej získanie sa pokúšajú už druhý rok po sebe.
„Výstavbu vieme spustiť hneď po oznámení o úspešnosti našej žiadosti z Ministerstva dopravy a výstavby SR,“ potvrdil Udvardy s tým, že definitívne rozhodnutie by malo padnúť počas leta. V ideálnom prípade by sa tak výstavba mohla začať na jeseň a nové nájomné byty by boli dokončené do konca roka 2022.
Samospráva má na výstavbu platné stavebné povolenie, nedávno uzavrela aj proces verejného obstarávania na zhotoviteľa. V súťaži, vďaka ktorej sa pôvodne odhadovanú cenu prevyšujúcu 1.380.000 eur podarilo znížiť na 920.000 eur, vyhrala spoločnosť Svoma z Lučenca.
V rámci projektu počíta obec Halič s výstavbou dvoch bytových domov, v ktorých vznikne celkom 14 bytových jednotiek. „K dispozícii budú jednoizbové, dvojizbové aj trojizbové byty, najväčší bude mať takmer 80 štvorcových metrov,“ priblížil Udvardy s tým, že záujem i potreba bývania v obci sú vysoké, a to aj vďaka blízkosti okresného mesta.

Súvisiace články

Aktuálne správy