General Motors zvýši investície do elektromobility a autonómneho riadenia

General Motors (GM) v stredu oznámil, že zvýši investície do elektromobility a autonómneho riadenia o 75 % na 35 miliárd USD (28,87 miliardy eur). Ide o investície od roku 2020 do roku 2025. Koncern plánoval podľa cieľa stanoveného v novembri 2020 počas tohto obdobia investovať len 20 miliárd USD.
Dodatočné peniaze sa majú použiť na expanziu v oblasti elektromobilov a urýchlenie produkcie batérií a palivových článkov, vrátane výstavby ďalších dvoch závodov v USA navyše k dvom, ktoré sa aktuálne stavajú.
Najväčšia americká automobilka sa snaží dobehnúť Teslu, ktorá je lídrom vo výrobe elektromobilov, a konkurovať ďalším tradičným automobilkám, ako je Volkswagen, ktoré v uplynulom čase vo veľkom investovali do elektromobility. GM chce do roku 2025 predávať viac než 1 milión elektromobilov ročne.
„Agresívne investujeme do komplexného a vysoko integrovaného plánu, ktorý má zaistiť, že GM bude lídrom vo všetkých aspektoch transformácie smerom k udržateľnejšej budúcnosti,“ uviedla šéfka GM Mary Barra.

Súvisiace články

Aktuálne správy