Ubytovňu a reštauráciu Fatranka Vrútky by mala od ŽSR odkúpiť Levice invest

Osempodlažnú ubytovňu a susediacu reštauráciu Fatranka v okrajovej časti Vrútok by mohla od Železníc Slovenskej republiky odkúpiť bratislavská spoločnosť Levice invest. Cena za nehnuteľnosti a pozemky o výmere 6314 metrov štvorcových by mala byť 1,41 milióna eur. Vyplýva to z návrhu na povolenie výnimky zo zákona o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby pre Železnice Slovenskej republiky, ktorý na rokovanie vlády predložilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.
O odkúpenie nehnuteľností požiadalo aj mesto Vrútky, no nemalo záujem o prevod majetku za kúpnu cenu, ktorá nesmie byť nižšia ako všeobecná hodnota stanovená znaleckým posudkom. Celková zostatková účtovná hodnota nehnuteľností je 376.631,22 eura podľa stavu k 31. 12. 2019. Všeobecná hodnota majetku stanovená na základe znaleckého posudku je 1,19 milióna eur vrátane dane z pridanej hodnoty.
ŽSR vyhlásili na predaj tohto prebytočného majetku od roku 2017 spolu deväť ponukových konaní, úspešné bolo až posledné. Podnik uzavrel so spoločnosťou Levice invest zmluvu o budúcej zmluve, podmienenú udelením výnimky vládou SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy