Atlantia predáva podiel v diaľničnej spoločnosti Autostrade per l’Italia

Talianska skupina Atlantia v sobotu (12. 6.) informovala, že podpísala dohodu o predaji svojho väčšinového podielu v spoločnosti Autostrade per l'Italia (ASPI), ktorá spravuje diaľničnú infraštruktúru v krajine, konzorciu na čele so štátom podporovanou investičnou bankou CDP.

Talianska skupina Atlantia v sobotu (12. 6.) informovala, že podpísala dohodu o predaji svojho väčšinového podielu v spoločnosti Autostrade per l’Italia (ASPI), ktorá spravuje diaľničnú infraštruktúru v krajine, konzorciu na čele so štátom podporovanou investičnou bankou CDP.
Predstavenstvo spoločnosti Atlantia už vo štvrtok (10. 6.) schválilo dohodu o predaji svojho 88-percentného podielu v ASPI za 9,3 miliardy eur.
Skupina bola pod tlakom, aby sa vzdala kontroly nad dcérskou spoločnosťou ASPI po kolapse diaľničného mosta v Janove v roku 2018, pri ktorom zahynulo 43 ľudí.
ASPI mala na starosti údržbu mosta a spoločnosť samotná aj niekoľko jej zamestnancov čelí vyšetrovaniu.
„Atlantia informovala, že podpísala dohodu o predaji celého jej podielu v ASPI konzorciu pozostávajúcemu z CDP, Blackstone a Macquarie (investičné fondy),“ uviedla skupina vo vyhlásení.
Rodina Benettonovcov, ktorá je známa predovšetkým vďaka svojej rovnomennej módnej značke, je s 30 % podielom v Atlantii jej vedúcim akcionárom.

Súvisiace články

Aktuálne správy