Obec D. Niva podala žiadosť o úver na ŠFRB, dom služieb chce prestavať na byty

Obec Dobrá Niva v okrese Zvolen podala v uplynulých dňoch žiadosť o úver na Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) a o dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR na rekonštrukciu dvoch podlaží tamojšieho domu služieb.

Obec Dobrá Niva v okrese Zvolen podala v uplynulých dňoch žiadosť o úver na Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) a o dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR na rekonštrukciu dvoch podlaží tamojšieho domu služieb. Vzniknúť tam má osem dvojizbových nájomných bytov. Podľa starostu Milana Jakubíka nové parametre by v rámci prestavby mali dostať aj už existujúce štyri byty nachádzajúce sa v podkroví.
"Celá budova bude zateplená, dôjde k výmene okien. Objekt bude mať energetický certifikát A1, bude centrálne vykurovaný a bude mať centrálne riešený rozvod teplej úžitkovej vody. Na jej ohrev sa bude využívať aj solárna energia cez kolektory, ktoré budú umiestnené na streche," priblížil stavbu starosta.
Predpokladaný termín realizácie bude do desiatich mesiacov od potvrdenia schválenia úveru a dotácie. Rekonštrukciu vo výške 345.000 eur má zrealizovať nový obecný podnik Obecné služby Dobrá Niva.

Súvisiace články

Aktuálne správy