About You chce vstúpiť na frankfurtskú burzu, plánuje upísať akcie za 600 miliónov eur

, ČTK, Patria Foto: About you

Nemecký internetový predajca módneho oblečenia About You plánuje vstup na frankfurtskú burzu. Výťažok z predaja akcií chce použiť na expanziu v zahraničí a na rozvoj technologickej platformy pre firmy. 

Ako firma dnes oznámila, z predaja nových akcií chce získať najmenej 600 miliónov eur. Podľa informovaných zdrojov by ponuka mohla firmu ohodnotiť zhruba na tri miliardy eur.

Okrem nových akcií by svoje akcie mohli predať aj súčasní akcionári. Firmu okrem iného podporila zásielková skupina Otto a dánsky podnikateľ Anders Holch Povlson.

Za rok do konca februára firma zvýšila tržby o 57 percent na 1,17 miliardy eur. V minulom štvrťroku tiež po prvýkrát od svojho založenia vykázala pozitívny zisk pred zdanením, úrokmi a odpismi (EBITDA), povedal agentúre Reuters spoluzakladateľ firmy Tarek Müller. V tomto roku About You očakáva zvýšenie tržieb o 40 až 50 percent.

Müller upozornil, že európsky trh s módou má hodnotu 400 miliárd eur, z toho tovar za 75 miliárd eur sa predá cez internet. Očakáva sa, že predaj cez internet porastie ročne o desať percent.

Abou You je módna a technologická firma so sídlom v Hamburgu. Pôsobí v 23 európskych trhoch vrátane Slovenska. Vo fiškálnom roku 2020/2021 mala viac ako 30 miliónov unikátnych aktívnych užívateľov každý mesiac a je módnou platformou číslo jeden pre generáciu Y a Z. Viac ako polovicou sa na jej tržbách podieľajú nemecky hovoriace trhy, kde tržby vlani stúpli o 29 percent a pozitívna tam bola marža EBITDA. Vo zvyšku Európy firma zvýšila tržby o 145 percent, marže tam ale bola negatívna.

About You v roku 2014 založili podnikatelia v technológiách Sebastian Betz a Tarek Müller spolu s bývalým stratégom Otto Group Hannesom Wiesem.
 

Súvisiace články

Aktuálne správy