B. Kollár prerušil rokovanie schôdze, pokračovať má o týždeň

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v utorok prerušil rokovanie 28. schôdze Národnej rady (NR) SR. Poslanci sa majú zísť opäť o týždeň, v stredu 26. mája o 13.00 h. Koalícia podľa predstaviteľov poslaneckých klubov totiž naďalej rokuje o návrhoch, ktoré ostali na programe májovej schôdze, teda o zvýšení deficitu v štátnom rozpočte a o zmenách pri kolúznej väzbe.
Podľa predsedu poslaneckého klubu Sme rodina Petra Pčolinského o návrhu nového deficitu v štátnom rozpočte sa diskutuje najmä medzi stranami SaS a OĽANO. Šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová tvrdí, že rokovania pri rozpočte neviaznu. Prerušením schôdze sa má vytvoriť priestor na rokovania, potvrdil pre TASR šéf klubu OĽANO Michal Šipoš.
Pri zmenách v kolúznej väzbe Zemanová poznamenala, že sa rokuje aj o prípadnom preložení hlasovania o návrhu poslankyne Sme rodina Petry Hajšelovej na júnovú schôdzu. „Rokuje sa aj o tom, že teraz bolo ukončené medzirezortné pripomienkové konanie k vládnemu návrhu,“ priblížila. Formuje sa tak podľa nej vládny návrh z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Zemanová verí, že tento bude akceptovateľný pre všetkých.
Na programe 28. schôdze ostal aj návrh uznesenia k správe Európskeho parlamentu o situácii v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia a práv v Európskej únii v rámci zdravia žien. Poslancov čaká aj voľba podpredsedu NR SR a predsedu výboru pre sociálne veci.

Súvisiace články

Aktuálne správy