Austrálsky prevádzkovateľ kasín Crown Resorts zamietol ponuku za vyše 5 mld. eur

Austrálsky prevádzkovateľ kasín Crown Resorts zamietol v pondelok ponuku na svoje prevzatie od americkej investičnej spoločnosti Blackstone Group za v prepočte viac než 5 miliárd eur v hotovosti s tým, že je príliš nízka. Zároveň dodal, že čaká na viac informácií o konkurenčnej ponuke od austrálskej spoločnosti Star Entertainment Group.
Crown Resorts, ktorý kontroluje viacero lukratívnych aktív v realitnom sektore a oblasti cestovného ruchu v mnohých veľkých austrálskych mestách, zamietol ponuku investičnej spoločnosti v období, keď zápasí s prepadom zisku v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Firma však očakáva, že situácia sa bude zlepšovať, a to podľa nej Blackstone Group vo svojej ponuke nezohľadnila.
Americká investičná spoločnosť ponúkla za akciu Crown Resorts 12,35 austrálskeho dolára, čo predstavuje 8,4 miliardy austrálskych dolárov (5,37 miliardy eur). Podľa prevádzkovateľa kasín však nezobrala do úvahy celkovú hodnotu jej aktív či predpokladaný prudký rast ziskov po ústupe pandémie. Blackstone, ktorý v súčasnosti vlastní v Crown Resorts 10-percentný podiel, sa k rozhodnutiu austrálskej spoločnosti nevyjadril.
Firma Crown Resorts zároveň oznámila, že čaká na ďalšie informácie o ponuke Star Entertainment Group. Tá je podľa prevádzkovateľa kasín predbežne lepšia, keďže akciu Crown Resorts ohodnocuje na viac než 14 AUD, čo znamená približne 9 miliárd AUD.

Súvisiace články

Aktuálne správy