V piatich okresoch stredného Slovenska budú prerušené dodávky elektriny

Päť okresov stredného Slovenska bude počas budúceho týždňa dočasne bez elektrickej energie. Stredoslovenská distribučná (SSD) naplánovala na stredu, štvrtok a piatok (19. – 21. 5.) na území Žilinského a Banskobystrického kraja viacero údržbových akcií. Prerušenie dodávok elektriny pocíti takmer štyritisíc odberných miest v okresoch Čadca, Žilina, Martin, Dolný Kubín a Žiar nad Hronom, informovala SSD.
V okrese Čadca zostanú bez elektriny obce Nová Bystrica a Stará Bystrica vo štvrtok v čase od 7.30 do 18.30 h. Rovnako vo štvrtok, v čase od 7.30 do 16.30 h, čaká odstávka niektorých obyvateľov žilinského sídliska Vlčince. Elektrina bude vypnutá na uliciach Nitrianska, Piešťanská, Trnavská a Trenčianska.
V okrese Martin naplánovali energetici odstávku elektriny v obci Sučany na stredu v čase od 7.00 do 16.00 h a vo štvrtok medzi 7.30 a 16:00 h. Vo štvrtok bude v rovnakom čase odstavená dodávka elektriny aj v Turanoch. V okrese Dolný Kubín zostane bez dodávok elektriny v piatok v čase od 8.00 do 16.00 h mestská časť Dolného Kubína v Srňacie a tiež obce Pribiš, Pucov a Pokrývač.
V Banskobystrickom kraji sa bude musieť bez elektrickej energie v stredu v čase od 7.30 do 16.30 h zaobísť takmer tisíc domácností v obciach Lovčica-Trubín, Prochoť, Prestavlky a Horná Ždaňa.
SSD upozornila, že pokiaľ sa pravidelná údržba elektroenergetických zariadení neskomplikuje, je možné, že sa obyvatelia dočkajú obnovenia dodávky elektrického prúdu skôr, ako je plánované. Zoznam všetkých odberných miest, ktorých sa odstávky týkajú, je dostupný na internetovej stránke Stredoslovenskej distribučnej www.ssd.sk v časti plánované odstávky.

Súvisiace články

Aktuálne správy