Kriminalisti FS odhalili pri Topoľčanoch nelegálnu výrobňu cigariet

Ozbrojení príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (FS) zlikvidovali v Nitrianskom kraji nelegálnu výrobňu cigariet v obci Veľké Bedzany v okrese Topoľčany. Pri zásahu zaistili vyše 12 ton tabaku a zadržali dve osoby ukrajinskej národnosti. Predpokladaný únik na spotrebnej dani z tabaku bol vyčíslený predbežne na 1,08 milióna eur, informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.
Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy odhalili nelegálnu výrobňu cigariet v objekte bývalého bitúnku v obci. Kriminalisti celkovo zaistili vyše 12 ton tabaku baleného v kartónových škatuliach. Pri akcii zaistili aj zariadenie na sušenie a rezanie tabaku. Predbežnú škodu na úniku na spotrebnej dani z tabaku vyčíslili na 1.079.163 eur.
Pri nelegálnej výrobe cigariet kriminalisti finančnej správy priamo zadržali dve osoby ukrajinskej národnosti, na ktoré bol spracovaný návrh na väzobné stíhanie. Vyšetrovanie zatiaľ ukázalo, že tabakovú surovinu doviezla na Slovensko neznáma osoba z Grécka cez Taliansko. U nás bola následne spracovaná a mala byť distribuovaná odberateľom na Slovensku a v zahraničí.
V prípade ďalej koná vyšetrovateľ finančnej správy, keďže vzniklo podozrenie, že bol spáchaný zločin porušenia predpisov Trestného zákona. Páchateľov vyšetrujú pre prečin nepovolenej výroby tabaku a tabakových výrobkov. Obidvom zadržaným hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Súvisiace články

Aktuálne správy