NDS spúšťa webovú stránku o stavbe úseku D1 s tunelom Višňové

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) spúšťa webovú stránku visnovebude.sk. Podľa vedúcej oddelenia komunikácie NDS Evy Žgravčákovej na nej sústredí všetky informácie, súvisiace s výstavbou úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala s tunelom Višňové.
„Dominovať budú najmä aktuálne informácie o postupe prác. Pre odbornú a laickú verejnosť budeme prinášať exkluzívne videá z výstavby, rozhovory so stavebnými expertmi na mosty, tunelové stavby a betónové vozovky, podieľajúcimi sa na výstavbe tohto najväčšieho a najsledovanejšieho dopravného diela na Slovensku. Chýbať nebude lokalizácia, popis stavby, trasovanie úseku,“ doplnila hovorkyňa NDS.
Úsek diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala sa začína v križovatke Lietavská Lúčka, kde nadväzuje na predchádzajúci úsek diaľnice D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka. „Za križovatkou trasa diaľnice postupuje smerom na východ, pretína katastre obcí Porúbka, Rosina, Višňové až splynie s tunelom Višňové. Tunel prechádza popod vrch Hoblík a po viac ako siedmich kilometroch vyúsťuje v križovatke Dubná Skala a napojí sa na ďalšie pokračovanie D1,“ konkretizovala Žgravčáková.
Súčasťou úseku D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala je 118 stavebných objektov, 7,5 kilometra dlhý tunel Višňové s vetracou šachtou, osem mostov (dva najdlhšie majú 947 metrov a 585 metrov), jedno dočasné premostenie, päť zárubných a štyri oporné múry a dve protihlukové steny. „Po dokončení kompletného diaľničného obchvatu mesta Žilina ušetria vodiči približne 23 minút, čo je viac ako polovica času potrebného na prekonanie rovnakej vzdialenosti dnes. Zníži sa nehodovosť, zaťaženie hlukom a zlepší sa kvalita životného prostredia,“ dodala hovorkyňa NDS.

Súvisiace články

Aktuálne správy