Pre spustenie 2. etapy pomoci gastrosektoru sa čaká už len … (2)

Pre spustenie druhej etapy schémy pomoci pre gastrosektor a oblasť cestovného ruchu sa čaká už len na peniaze od Ministerstva financií (MF) SR. Na sociálnej sieti o tom informoval minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina).
„Registrujem veľa otázok, kedy konečne spustíme druhú etapu schémy pomoci pre gastro a cestovný ruch. Vec sa má tak, že sme si za Ministerstvo dopravy a výstavby SR urobili domácu úlohu, čiže všetky potrebné technikálie,“ napísal minister a dodal, že schému už schválil Protimonopolný úrad SR, rezort má pripravený formulár i videonávod pre žiadateľov a ministerstvo podalo žiadosť na MF o rozpočtové opatrenie.
„Inými slovami, čakáme už len na to, kým nám rezort financií pošle peniaze. Hneď, ako sa tak stane, vieme do 24 hodín spustiť druhú etapu,“ uzavrel Doležal.
Zhruba s hodinovým časovým odstupom reagovalo MF takisto na sociálnej sieti, že financie na podporu gastrosektoru a cestovného ruchu už uvoľnilo. „Ministerstvo financií schválilo žiadosť a medzičasom aj uvoľnilo financie na rozpočtové opatrenie z dielne ministerstva dopravy a výstavby SR. Spustenie druhej etapy schémy pomoci pre gastro a cestovný ruch sa tak môže začať,“ napísal rezort.

Súvisiace články

Aktuálne správy