M. Kovalančík z Mobilonline začínal s jediným zamestnancom, dnes ich má vyše 150

Na začiatku podnikal sám a jeho prvým zamestnancom bol jeho vlastný brat. V súčasnosti zamestnáva Milan Kovalančík, konateľ spoločnosti Mobilonline z Lučenca, už viac než 150 ľudí po celom Slovensku.
„Podnikať som začal ešte na vysokej škole v piatom ročníku. Bolo to v roku 2001 vo Zvolene a pomáhali mi moji dvaja spolubývajúci, ktorí ma zastupovali, keď som mal iné povinnosti. Mal som vtedy kamennú predajňu Mobil shop, kde som približne šesť rokov pracoval ‚na živnosť‘. Po rozrastení sa môjho podnikania som v roku 2008 založil spoločnosť Mobilonline, keďže sme sa museli rozlíšiť od množstva iných vznikajúcich predajní, ktoré mali názov mobil shop,“ priblížil Kovalančík svoje začiatky.
Druhú predajňu založil o rok neskôr v rodnom Lučenci. „V nej pracoval môj brat, ktorý bol teda mojím prvým zamestnancom,“ zaspomínal si konateľ Mobilonline. Za významný míľnik podľa vlastných slov považuje rok 2018, keď spoločnosť prešla rebrandingom a začala využívať nový systém e-shopu. „Kúpili sme nové priestory, v ktorých sme po rekonštrukcii vytvorili svoju centrálu. Odkúpili sme tiež našu konkurenciu, ktorá mala 12 predajní a celú našu sieť sme zefektívnili,“ zhrnul Kovalančík.
Cieľom spoločnosti je podľa neho naďalej rozširovať sieť svojich predajní, ktorých má aktuálne 55 v rámci celej SR. „Tento koncept funguje, má hodnotu a má čo priniesť zákazníkom. Myslím si, že máme pár výnimočných vecí, ktoré neponúka nikto iný. Chceme sa preto napríklad rozšíriť do nákupných centier v top lokalitách. Naším ďalším zámerom je etablovať sa aj v ďalších krajinách, mimo Slovenska a Maďarska, kde už pôsobíme,“ avizoval konateľ.

Súvisiace články

Aktuálne správy