Stavby: Obnova hradu Likava bude pokračovať

Ekonomická redakcia TASR prosí odberateľov, aby si v správe "Stavby: Obnova hradu Likava bude pokračovať", vydanej v pondelok 12.

Ekonomická redakcia TASR prosí odberateľov, aby si v správe „Stavby: Obnova hradu Likava bude pokračovať“, vydanej v pondelok 12. apríla o 11.30 h, opravili 2. vetu v 2. odseku:“Obnova bude financovaná z európskych peňazí v rámci plánu obnovy, ktorý pripravila Rada partnerstva ŽSK,“ konkretizovali z kraja.Správne má byť:“Čo sa týka termínu realizácie rekonštrukčných prác, ten závisí od možnosti získania externých finančných zdrojov zo štrukturálnych fondov Európskej únie,“ konkretizovali z kraja.Nesprávnu informáciu poskytli zo ŽSK.Nasleduje opravené znenie:

Likavka 12. apríla (TASR) – Obnova hradu Likava v Ružomberskom okrese bude v nasledujúcom období pokračovať. Zásluhou rekonštrukcie by mali sprístupniť ďalšie priestory interiéru, nádvoria a exteriéru. Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) o tom informoval na sociálnej sieti.
Na projektovú dokumentáciu a práce, ktoré by nadväzovali na predchádzajúce rekonštrukcie, pôjde 120.000 eur. „Čo sa týka termínu realizácie rekonštrukčných prác, ten závisí od možnosti získania externých finančných zdrojov zo štrukturálnych fondov Európskej únie,“ konkretizovali z kraja.
Kráľovský strážny hrad pred rokom 1341 vybudoval zvolenský župan Donč. Architektúra hradu je svedectvom obdobia neskorej gotiky a renesancie, palácový komplex sa radí medzi najvyššie stavby svojho druhu na Slovensku. V súčasnosti je pre návštevníkov prístupná Hunyadyho veža, v ktorej sa nachádza expozícia dejín hradu, a dve nádvoria dolného hradu.

Súvisiace články

Aktuálne správy