Hlavné európske akciové trhy v pondelok na začiatku obchodovania kolísali

Hlavné európske akciové trhy v pondelok na začiatku obchodovania kolísali po predchádzajúcich stratách v Ázii. Investori vyčkávajú na začiatok zverejňovania výsledkov za 1. kvartál v USA tento týždeň a ďalších dôležitých ekonomických údajov z Európy aj Ázie.
Londýnsky referenčný index FTSE 100 v pondelok na začiatku obchodovania v Európe klesol o 0,2 % na 6900,32 bodu.
V eurozóne frankfurtský index DAX 30, naopak, vrástol o 0,2 % na 15.259,34 bodu a parížsky CAC 40 stagnoval na úrovni 6170,34 bodu.
Americká ekonomika, ktorá je najväčšou na svete, sa dostala do „bodu obratu“, uviedol v nedeľu (11. 4.) šéf Federálneho rezervného systému (Fed) Jerome Powell. Vďaka pokroku pri očkovaní proti ochoreniu COVID-19 a silnej politickej podpore predpokladá posilnenie hospodárskeho rastu aj rast zamestnanosti. Stále však pretrváva riziko návratu vírusu, dodal Powell.
Investori budú tento týždeň pozorne sledovať ekonomické údaje, pričom už minutý týždeň štatistiky odhalili, že inflácia aj maloobchodný predaj v USA prudko vzrástli. Okrem firemných výsledkov v USA by mala Čína zverejniť hrubý domáci produkt za 1. kvartál, zatiaľ čo v Európe bude najdôležitejší nemecký indikátor ekonomického sentimentu ZEW.

Súvisiace články

Aktuálne správy