Protimonopolný úrad schválil finančnú pomoc pre letisko v Piešťanoch

Protimonopolný úrad SR vyhovel žiadosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) vo veci posúdenia súladu prevádzkovej pomoci, ktorú poskytuje akciovej spoločnosti Letisko Piešťany s pravidlami poskytovania štátnej pomoci a minimálnej pomoci. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.
Na základe tohto rozhodnutia môže samospráva ako majoritný akcionár poskytovať finančnú pomoc letisku minimálne do roku 2023. „Vďaka schváleniu je možné pokryť prevádzkové straty za obdobie rokov 2015 až 2020. Zároveň ide o ďalší z krokov v rámci napĺňania ozdravného plánu letiska, v rámci ktorého nahradilo pôžičky od súkromných fyzických a právnických osôb v sume 500.000 eur štandardným úverom od bankovej inštitúcie. Rozvoj letiska je určovaný aj schváleným podnikateľským plánom na obdobie rokov 2019 až 2024,“ informoval kraj.
„Letisko stále čaká na výsledok posúdenia vkladu mesta Piešťany do jeho základného imania vo výške 688.500 eur Protimonopolným úradom SR. O toto posúdenie malo mesto Piešťany požiadať po tom, ako vklad schválilo mestské zastupiteľstvo uznesením ešte z júna 2019,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.
Okrem toho z príspevku od Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR letisko tento rok nakúpi nové zariadenia na zvýšenie bezpečnosti, ako scanner batožiny alebo hasičské vozidlo. Akcionármi akciovej spoločnosti sú TTSK, mesto Piešťany a MDV SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy