Plaváreň využila obdobie pandémie na rekonštrukciu

Dočasné zatvorenie liptovskomikulášskej krytej plavárne v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu využili pracovníci na rekonštrukčné práce. V uplynulých dňoch dokončili opravu podláh a výmenu pôvodného dreveného obkladu pred tamojšou telocvičňou. Vlani investovali do opráv celkom 30.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
„Najväčšiu investíciu si vyžiadala výmena 35-ročných drevených okien za plastové, čím sa významne znížila energetická náročnosť objektu. V celej bazénovej hale sú nové lavičky a vynovené sú priestory obidvoch šatní pre návštevníkov bazéna. Tu zrenovovali keramický obklad, podlahu v sprchách a zabezpečili nové skrinky,“ uviedla hovorkyňa.
Plaváreň má nový pokladničný pult, ležadlá do sauny, vírivú vaňu či altánok na plážové ihrisko. Opravili aj vstupné schodisko, štartovacie bloky pri bazéne a oplotenie pri plážovom ihrisku.
„Údržbu, samozrejme, vykonávame permanentne počas celého roka. Aj v týchto dňoch čistíme a maľujeme priestory a vykonávame menšie opravy. Verím, že Slovensko už čoskoro porazí koronavírus a my budeme môcť opäť privítať návštevníkov bazéna, telocvične, lezeckej steny, sauny, soľnej jaskyne či aerosólového kúpeľa,“ doplnil vedúci krytej plavárne Tomáš Paprčka.
Liptovskomikulášska krytá plaváreň bola vlani zavretá z dôvodu protipandemických opatrení 167 dní. Dovtedy ju navštívilo takmer 33.300 ľudí. Brány plavárne sa v tomto roku zatiaľ pre verejnosť neotvorili.

Súvisiace články

Aktuálne správy