Bitcoin sa v stredu ráno opäť dostal nad 50.000 USD

, TASR Foto: SITA/AP

Bitcoin sa v stredu ráno zotavil z poklesu spôsobeného obavami zo sprísnenia regulácie v USA a dostal sa na 1-týždňové maximum. Na trhu totiž opäť vzrástol rizikový apetít.

Cena najväčšej a najznámejšej kryptomeny v stredu ráno v Londýne vzrástla o 7 % a opäť sa dostala nad 50.000 USD (41.569,67 eura). Od začiatku roka si bitcoin pripísal viac než 70 %.
Bitcoin v utorok (2. 3.) klesol až na 47.341 USD. Dôvodom boli slová Garyho Genslera, kandidáta na šéfa americkej komisie pre burzy a cenné papiere SEC, týkajúce sa jeho regulácie. Gensler v rámci svojho vypočúvania v Senáte uviedol, že zabezpečenie trhu s kryptomenami proti podvodom a manipulácii je úlohou burzového dohľadu.
Gensler bol počas administratívy Baracka Obamu šéfom komisie pre obchodovanie s termínovanými kontraktmi na komodity CFTC. Je považovaný za advokáta digitálnych aktív.
"Aj keď bitcoinový trh rýchlo zareagoval na jeho slová, Gensler sa o bitcoine a kryptomenách vyjadril prevažne pozitívne," uviedol šéf firmy Ava Labs John Wu. "Verím, že nová administratíva podporí inovácie v oblasti blockchainu, kryptomien a digitálnych aktív a neudusí ich," dodal.

Súvisiace články

Aktuálne správy