V poisťovniach narastá počet poistných udalostí spojených s ochorením COVID-19

Od začiatku roka 2021 narástol počet poistných udalostí týkajúcich sa nového koronavírusu. Potvrdili to viaceré poisťovne pôsobiace na Slovensku.

Počas januára a februára suma vyplatená v rámci životného poistenia v poisťovni Kooperativa presiahla 1,51 milióna eur. Väčšina poistných plnení bola vyplatená z dôvodu úmrtia. Poisťovni narastá aj počet poistných plnení z pripoistenia pre prípad dočasnej práceneschopnosti a z dôvodu hospitalizácie. "Udalosti uplynulých mesiacov zintenzívnili našu komunikáciu s klientmi. Aj cez nich sme pociťovali vážnosť situácie, v ktorej sa spoločne nachádzame. Práve teraz sa naplno prejavuje dôležitosť myslieť na budúcnosť a pripraviť sa na ňu," hovorí predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne Vladimír Bakeš.

"Len za prvé dva mesiace tohto roka nám klienti v súvislosti s ochorením COVID-19 nahlásili až 406 poistných udalostí, za ktoré sme im vyplatili 135.000 eur. Ide tak o významný nárast," vyčíslila hovorkyňa poisťovne Generali Katarína Kukurová. Poistné udalosti sa týkajú životného poistenia, konkrétne poistenie hospitalizácie, práceneschopnosti a smrti. Najviac poistných udalostí spojených s novým koronavírusom sa týkalo práceneschopnosti. Za január a február bolo poisťovni nahlásených 14 úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19.

"Od nového roka nám počet poistných udalostí, ktoré sa týkajú ochorenia na COVID-19, naozaj narastá. Poistné udalosti sa týkajú najmä denných dávok v prípade práceneschopnosti a hospitalizácie, ale, žiaľ, aj úmrtí," doplnila hovorkyňa poisťovne Uniqua Beáta Lipšicová.

Možnosť pripoistiť si riziká pre prípad náhleho ochorenia či hospitalizácie je súčasťou viacerých produktov životného poistenia a  vzťahuje sa aj na vírusové ochorenie COVID-19. V prípade zhoršenej finančnej situácie z dôvodu dlhodobej práceneschopnosti pomáhajú pripoistenia vykryť výpadok príjmu a sú aj zdrojom na zabezpečenie chodu domácnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy