Richard Sulík by bol ochotný byť ministrom zdravotníctva (2)

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) by bol ochotný stať sa ministrom zdravotníctva. Premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO) navrhol odvolanie súčasného ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO), ten však jeho návrh zamietol. Povedal to v stredu počas rokovania vládneho kabinetu.
Na miesto Sulíka by podľa jeho slov nastúpil štátny tajomník rezortu hospodárstva Ján Oravec. Krajčí podľa neho spravil množstvo manažérskych chýb. Šéf rezortu hospodárstva hovorí, že by bol „ochotný sa obetovať“.
Minister hospodárstva tiež povedal, že nemieni odteraz preberať spoluzodpovednosť za vývoj pandémie nového koronavírusu.
Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová na stredajšej tlačovej konferencii v Národnej rade SR reagovala tým, že Sulík je skúsený manažér. „Určite by veľmi dobre riadil ministerstvo zdravotníctva. Jeho rozvaha, ale aj profesionálne zohratý tím by bol dobrým prínosom pre občanov SR,“ myslí si. Na otázku, či je to témou koaličných rozhovorov, odpovedala, že ak návrh Sulík predložil, tak o tom zrejme bola debata.

Súvisiace články

Aktuálne správy