Akcie európskych firiem pôsobiacich v oblasti cestovného ruchu prudko vzrástli

Akcie európskych firiem pôsobiacich v oblasti cestovného ruchu sa v utorok prudko posilnili. Po tom, čo Británia oznámila štvorkrokový plán ukončovania protiepidemických reštrikcií, sa totiž Briti ponáhľali s rezerváciami.
Akcie nemeckej cestovej kancelárie TUI ráno vyskočili takmer o 7 %. Akcie International Airlines Group, ktorej patria letecké spoločnosti British Airways a Iberia, stúpli o vyše 6 % a akcie Lufthansa o vyše 4 %.
Sektor tvrdo zasiahli reštrikcie prijaté na spomalenie šírenia nového koronavírusu. Britská vláda vyzývala občanov, aby necestovali do zahraničia, a v prípade, že to urobili, museli absolvovať karanténu.
Britský premiér Boris Johnson v pondelok (22. 2.) popoludní predstavil štvorkrokový plán ukončenia reštrikcií do 21. júna, čo spôsobilo prudký nárast nových rezervácií. Aerolínie EasyJet v pondelok večer uviedli, že rezervácie leteniek po oznámení vlády v Británii vyskočili o 337 % a rezervácie dovolenkových letov o 630 %. Nemecká cestovná kancelária TUI uviedla, že z jedného dňa na druhý rezervácie vzrástli o 500 %.
Medzi top destinácie rezervácií patrili Grécko, Španielsko, Turecko a Portugalsko.

Súvisiace články

Aktuálne správy