Pokles ceny akcií Tesla o viac ako 2,4 %: Bezos je opäť najbohatší na svete

, CNBC Foto: TASR/AP

Musk odovzdal titul najbohatšieho človeka na svete Bezosovi rovnako rýchlo, ako sa v rebríčku vyšvihol do jeho čela. Bezos bol do minulého mesiaca najbohatším človekom od roku 2017.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Amazon Jeff Bezos získal späť svoj titul najbohatšieho človeka na svete po tom, čo preskočil výkonného riaditeľa Tesly Elona Muska, vyplýva z údajov Forbes v reálnom čase.

Musk v utorok zaznamenal pokles svojho čistého imania o 3,9 miliardy dolárov, keď akcie spoločnosti Tesla uzavreli na hodnote 796,22 USD, čo predstavuje pokles o viac ako 2,4 %. 49-ročný podnikateľ v januári prekonal Bezosa, aby sa stal najbohatším človekom na svete, na základe rastúcej ceny akcií spoločnosti Tesla a jeho veľkorysého balíka odmien.

Osobné bohatstvo zakladateľa Amazonu, ktoré tvoria väčšinou akcie Amazonu, v posledných rokoch prudko vzrástlo spolu s cenou akcií spoločnosti. Bezos pokračoval v dosahovaní nových míľnikov, v roku 2018 sa stal najbohatším človekom na svete v nedávnej histórii, keď sa jeho osobné bohatstvo vyšplhalo nad 150 miliárd dolárov. A vlani v auguste sa stal prvým človekom, ktorý zaznamenal nárast čistého imania nad 200 miliárd dolárov.

Bezos sa stal opäť najbohatším človekom na svete  v čase, keď sa pripravuje opustiť svoj post vo firme koncom tohto roka. Začiatkom mesiaca Bezos oznámil, že kormidlo odovzdá doterajšiemu šéfovi cloudu Amazonu Andymu Jassymu. Očakáva sa, že Bezos bude aj naďalej dohliadať na spoločnosť, ktorú založil, ale bude mať viac času sústrediť sa na ďalšie projekty, vrátane svojej raketovej spoločnosti Blue Origin a novinám The Washington Post, ako aj na filantropické počiny ako je Bezos Earth Fund a Amazon Day 1 Fund.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy