Arca Capital Slovakia podáva návrh na reštrukturalizáciu

Spoločnosť Arca Capital Slovakia, a. s., podáva návrh na povolenie jej reštrukturalizácie. Reštrukturalizačný posudok ráta s uspokojením veriteľov vo výške prevyšujúcej zákonnú hranicu miery uspokojenia nezabezpečených pohľadávok, uviedla v pondelok Arca.

"Spoločnosť Arca Capital Slovakia, a. s., v súčinnosti s reštrukturalizačnými správcami a odborníkmi aktívne využila obdobie poskytnutej dočasnej ochrany na prípravu a vypracovanie reštrukturalizačného posudku a návrhu na povolenie reštrukturalizácie," uviedla PR manažérka Arcy Terézia Barčíková.
Predseda predstavenstva materskej spoločnosti Arca Investments Rastislav Velič označil ešte vlani v septembri za príčinu súčasných problémov Arcy Capital pandémiu ochorenia COVID-19. Arca získala dočasnú súdnu ochranu pred veriteľmi na základe lex korona s účinnosťou od 16. októbra minulého roku. V decembri 2020 podala neúspešný návrh na insolvenčné konanie na mestskom súde v Prahe aj Arca Investments. Proti zamietnutiu návrhu tohto súdu sa chce odvolať.

Súvisiace články

Aktuálne správy