Ak sa obmedzenia predĺžia/sprísnia, ekonomika môže mať problémy

Nemecká ekonomika zvláda súčasnú nepriaznivú pandemickú situáciu, avšak v prípade, že sa terajšie karanténne opatrenia predĺžia na ďalšie obdobie, prípadne sa obmedzenia pritvrdia, môže mať "značné problémy".

Nemecká ekonomika zvláda súčasnú nepriaznivú pandemickú situáciu, avšak v prípade, že sa terajšie karanténne opatrenia predĺžia na ďalšie obdobie, prípadne sa obmedzenia pritvrdia, môže mať „značné problémy“. Uviedla to v pondelok nemecká centrálna banka.
Nemecko zaviedlo na jeseň rozsiahle obmedzenia s cieľom dostať pod kontrolu druhú, horšiu vlnu pandémie nového koronavírusu, než aká krajinu zasiahla na jar minulého roka. Kancelárka Angela Merkelová požaduje „veľmi rýchle kroky“ na obmedzenie šírenia nových mutácií koronavírusu, o čom chce v týchto dňoch rokovať s regionálnymi lídrami.
Podľa centrálnej banky by ekonomika mala byť schopná zvládnuť už prijaté obmedzenia, ak by však došlo k ich predĺženiu alebo sprísneniu, nevylučuje komplikácie. Ako uviedla v pravidelnej mesačnej správe, „ak sa šírenie infekcie nezmierni a súčasné obmedzenia ekonomickej aktivity budú pokračovať, prípadne sa pritvrdia, je možné, že ekonomika zaznamená značné ťažkosti“.

Súvisiace články

Aktuálne správy