O odpad v Porube a Nedožeroch-Brezanoch sa bude starať handlovská mestská firma

Zber a likvidáciu odpadu z Poruby a Nedožier-Brezian (okres Prievidza) bude nasledujúce dva roky zabezpečovať handlovská mestská spoločnosť Hater - Handlová.

Zber a likvidáciu odpadu z Poruby a Nedožier-Brezian (okres Prievidza) bude nasledujúce dva roky zabezpečovať handlovská mestská spoločnosť Hater – Handlová. Firma uspela vo verejnej súťaži, obce s ňou už uzatvorili rámcovú dohodu.
Zo zmluvy, ktorú uverejnili obecné samosprávy vo vestníku verejného obstarávania, ďalej vyplýva, že spoločnosť bude v obciach zabezpečovať pravidelný zber, vývoz, zneškodňovanie alebo zhodnocovanie komunálneho, ako i separovaných zložiek odpadu. Starať sa bude tiež o objemový, drobný stavebný, nebezpečný a biologicky rozložiteľný odpad. Ten uskladní na svojej skládke v Handlovej. Rovnako firma zabezpečí i odstránenie prípadných čiernych skládok, nádoby a ročnú evidenciu odpadov.
Handlovská mestská spoločnosť vo verejnej súťaži uspela spomedzi štyroch uchádzačov. Rámcovú zmluvu s ňou uzatvorili koncom tohto roka na obdobie od 1. januára 2021 do 31. decembra 2022. Za služby odpadového hospodárstva jej zaplatia 188.557,34 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH), čo je o viac ako 25.000 eur menej, ako pôvodne odhadovali.

Súvisiace články

Aktuálne správy