J. Haščák sa vzdáva všetkých výkonných funkcií v Pente, preberá ich I. Child

, TASR Foto: TASR/Jakub Kotian

Jaroslav Haščák, spolumajiteľ investičnej skupiny Penta, sa vzdáva všetkých výkonných pozícií v Pente. Naďalej zostáva jej spoluvlastníkom. Riadiace pozície po Haščákovi preberá Iain Child. Pre TASR to potvrdil hovorca finančnej skupiny Martin Danko. Haščáka mal policajný vyšetrovateľ obviniť z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

"Jaroslav Haščák odmieta obvinenia, ktoré boli voči nemu vznesené zo strany príslušného vyšetrovateľa. V spolupráci so svojimi právnymi zástupcami preto použije všetky dostupné právne prostriedky na svoju ochranu. Vzhľadom na vzniknutú situáciu sa vzdáva všetkých výkonných pozícií v investičnej skupine Penta," uviedol Danko.

Iain Child bude pôsobiť ako riadiaci partner divízie Buy Out, ktorá zodpovedá za všetky investičné projekty Penty s výnimkou Penta Real Estate. Poukazuje, že finančná skupina je na Slovensku najväčším zamestnávateľom, zdôrazňuje, že podniká v súlade so zákonmi.

"Naše firmy sú významnou súčasťou ekonomiky v regióne, kde poskytujú produkty a služby pre milióny zákazníkov," uviedol. Ubezpečuje zamestnancov, obchodných partnerov a zákazníkov, že investičná skupina je stabilná. "Aj napriek ekonomickej recesii, vyvolanej koronavírusom, sme vo výbornej kondícii, čo nám umožňuje podporovať všetky naše firmy a projekty," doplnil.

Iain Child sa stal spolumajiteľom Penty v novembri 2010. Má na starosti predovšetkým investície v Primabanke a vo Fortuna Entertainment Group. Na výkonnom riadení skupiny Penta sa podieľajú ďalší traja spoluvlastníci – Marek Dospiva (riadiaci partner Penta Real Estate), Jozef Oravkin (zodpovedný za Privatbanku, časť realitných projektov na Slovensku a za investície skupiny v spoločnosti Slovalco), Eduard Maták (zodpovedá za investície v zdravotníctve).

V bratislavskom Digital Parku, kde sídli finančná skupina Penta, zasahovali v utorok (1. 12.) ozbrojení policajti. Jaroslava Haščáka obvinil policajný vyšetrovateľ z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Finančná skupina zásah považuje za neprimeraný a neopodstatnený. Malo ísť o zásah v súvislosti s kauzou Gorila.

Súvisiace články

Aktuálne správy