V najmenej rozvinutých okresoch podporíme 120 pracovných miest

Vláda podporí vytvorenie nových pracovných miest v najmenej rozvinutých okresoch (NRO). Uviedla to po stredajšom rokovaní vládneho kabinetu vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí).
„Na vláde sme schválili podporu pre 17 najmenej rozvinutých okresov v hodnote 5,8 milióna eur. Táto schéma pre najmenej rozvinuté okresy má za cieľ podporiť najmä investície v obciach a v najmenej rozvinutých regiónoch, kde je veľká nezamestnanosť. Týmito projektmi vytvárame 120 pracovných miest,“ priblížila.
Vláda podľa nej pokladá za mimoriadne potrebné, aby sa v časoch ekonomickej krízy robili aj malé investície na lokálnej úrovni. „Sú to projekty, ktoré boli vybrané a podporené ‚zdola‘, priamo miestnymi komunitami. Zaviedli sme nový hodnotiaci proces s bodovým hodnotením, zavádzame hodnotiacu komisiu,“ poznamenala.
„Pevne veríme, že aj takýmito dotačnými schémami pre najmenej rozvinuté okresy, kde je veľmi ťažká situácia, podporíme tvorbu a udržanie pracovných miest,“ dodala Remišová.

Súvisiace články

Aktuálne správy