Čistý zisk Samsung Electronics vzrástol v 3. kvartáli takmer o polovicu

Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics oznámila za 3. štvrťrok rast čistého zisku o takmer polovicu a prevádzkového približne o 60 %, k čomu výrazne prispeli sankcie USA voči konkurenčnej čínskej firme Huawei.
Ako uviedla agentúra Reuters, čistý zisk najväčšieho producenta čipov na svete dosiahol v 3. štvrťroku 9,36 bilióna juhokórejských wonov (7,02 miliardy eur). V medziročnom porovnaní to predstavuje rast o 49 %.
Prevádzkový zisk vzrástol o 59 % na 12,35 bilióna wonov, čo je najlepší výsledok za 3. kvartál za posledné dva roky. Výsledky firmy podporili najmä sankcie Spojených štátov voči čínskemu technologickému koncernu Huawei, ktoré juhokórejskej spoločnosti umožnili výrazne zvýšiť predaj ako v oblasti polovodičov, tak v oblasti smartfónov.
V prípade divízie smartfónov dosiahla spoločnosť prevádzkový zisk 4,45 bilióna wonov. V rámci tejto divízie je to najlepší výsledok od roku 2014. Úspech zaznamenala aj divízia polovodičov, kde prevádzkový zisk vzrástol o 82 % na 5,54 bilióna wonov.
Tržby dosiahli 66,96 bilióna wonov, čo predstavuje rast o 8 %. V rovnakom období minulého roka zaznamenal Samsung Electronics tržby na úrovni 62 biliónov wonov.

Súvisiace články

Aktuálne správy