Prvá várka elektromobilov Tesla Model 3 má vyplávať z Číny 27. októbra

Prvá várka elektromobilov Tesla vyrobených v Číne bude vyexpedovaná do Európy z továrne Gigafactory v Šanghaji už na budúci týždeň. Vozidlá budú údajne smerovať do prístavu Zeebrugge v Belgicku, odkiaľ sa budú vlakmi distribuovať do krajín ako Nemecko a Francúzsko.

Čínske médiá nedávno informovali, že na export do Európy je určených 3000 štandardných Modelov 3 a mali by vyplávať z prístavu 9 kilometrov od továrne v utorok 27. októbra.
Globálna viceprezidentka automobilky pre Čínu, Grace Tao, údajne túto správu potvrdila. Zdá sa, že Tesla bude z čínskeho závodu do Európy vyvážať iba vozidlá Standard Range Plus Model 3. Mali by byť vybavené batériami LFP bez kobaltu.
Špekulovalo sa, že Tesla dodá vozidlá zo Šanghaja do Európy vlakom, pričom čas príchodu sa odhadoval na dva týždne. No podľa najnovších správ pocestujú tieto autá po mori. Do Európy sa pravdepodobne dostanú za zhruba 30 dní, čo by znamenalo, že Model 3 dorazí na konci novembra.
Vzhľadom na to, že Tesla chce zásobovať Európu Modelom 3 z Číny, existuje šanca, že aj nový Model Y sa bude na starý kontinent dovážať z čínskej továrne. Ale po dokončení prvého európskej závodu Tesly v Nemecku, export elektromobilov z Číny klesne. Americká firma buduje svoju novú Gigafactory neďaleko Berlína a do roku 2021 tam plánuje začať s výrobou Modelu Y.

Súvisiace články

Aktuálne správy