Ružomberské papierne pristupujú k novej cenovej politike pre nákup dreva

Ružomberský celulózovo-papierenský podnik Mondi SCP pristupuje k novej cenovej politike pre nákup dreva zo súkromného sektora. Tá by mala vzhľadom na aktuálne nepriaznivé podmienky na trhu stabilizovať ceny dreva na najbližších šesť mesiacov dopredu. TASR o tom informovala komunikačná manažérka spoločnosti Martina Piláriková.

Ružomberské papierne nakupujú prevažnú časť drevnej suroviny z domácich zdrojov. „V čase, keď naplno udrela druhá vlna pandémie koronavírusu a budúcnosť je pre viaceré odvetvia neistá, prichádzame s novou cenovou politikou pre nákup dreva zo súkromného sektora. Za štandardných podmienok sa zmluvy s dodávateľmi podpisujú na obdobie jedného štvrťroka, tentoraz firma pristupuje k podpisu kontraktov na obdobie pol roka,“ priblížila Piláriková.
Generálny riaditeľ spoločnosti Slovwood, ktorá je výhradným nákupcom drevnej suroviny pre potreby ružomberských papierní, Luděk Heralt doplnil, že aktuálne makroekonomické prostredie je veľmi dynamické. Ovplyvnilo aj ich cenotvorbu pre nasledujúce obdobie. „Našou ambíciou je stabilizovať situáciu na trhu s drevnou hmotou s jasnými podmienkami na dlhšie obdobie. Chceme byť aj naďalej trvalo udržateľným podnikom, podporovať predovšetkým domácich dodávateľov a stabilizovať tak pracovné pozície v lesníckom priemysle naprieč celým Slovenskom,“ povedal.

Súvisiace články

Aktuálne správy