SP upozorňuje na pandemický režim pri žiadaní akceptačných listov v 2. pilieri

Sociálna poisťovňa (SP) upozorňuje sporiteľov v druhom dôchodkovom pilieri na špeciálny pandemický režim pobočiek pri vydávaní akceptačných listov, ktoré potrebujú pri prestupoch z jednej do inej dôchodkovej správcovskej spoločnosti (DSS). Netýka sa to však prestupov vo fondoch v rámci jednej DSS.
V súčasnej mimoriadnej situácii sa pobočky pri vybavovaní tejto agendy budú riadiť Covid semaforom SP a osobné vybavenie akceptačného listu na počkanie bude dočasne možné len v „zelených“ pobočkách. Pobočky, ktoré sú v Covid semafore SP označené ako „oranžové“ a „červené“, akceptačné listy na počkanie nebudú vydávať.
Výkon tejto agendy je možné v plnom rozsahu zabezpečiť výlučne prostredníctvom elektronickej schránky klientov. V „oranžových“ a „červených“ pobočkách preto zamestnanci SP klientov na základe telefonickej konzultácie usmernia, aby o vydanie akceptačného listu požiadali elektronicky z ich aktívnej elektronickej schránky zriadenej na Ústrednom portáli verejnej správy. Do tejto schránky im SP vyžiadaný akceptačný list následne zašle.
Označenie pobočiek v Covid semafore Sociálna poisťovňa pravidelne aktualizuje na svojej webovej stránke.

Súvisiace články

Aktuálne správy