Zaistený fond ČSOB Equity Click Plus 1 s investíciou 243 mil. Sk

K 19. marcu 2004 sa skončilo upisovacie obdobie celkovo druhého zaisteného fondu ČSOB na Slovensku - ČSOB Equity Click Plus 1. Počas 6-týždňového upisovacieho obdobia (9.2. – 19.3.) investovalo 1609 investorov prostriedky v objeme 243,78 milióna Sk. Celkovo investori nakúpili 24 378 kusov podielových listov v nominálnej hodnote 10 000 Sk pri priemernej výške investície 150 tisíc Sk.

Bratislava 23. marca 2003 – ČSOB začlenila zaistené fondy do svojho portfólia ako vôbec prvá banka na Slovensku. Fond ČSOB Equity Click Plus 1 je v poradí druhým zaisteným fondom v SKK banky na trhu. „Výsledky upisovacieho obdobia oboch zaistených fondov, ktoré sme zatiaľ uviedli na trh, pokladáme sa úspech. Aj keď sa ešte stále jedná o nový produkt, investori pokladajú zaistený fond za vhodnú súčasť investičnej stratégie, keďže zaisťuje počiatočnú investíciu pred stratou,“ hovorí Juraj Široký, zodpovedný za predaj fondov v ČSOB.

Fond zaisťuje za investičné obdobie minimálny výnos 3% s možnosťou dosiahnuť pri priaznivom vývoji na akciových trhoch maximálny výnos až 27%. Vstupný poplatok počas upisovacieho obdobia predstavoval 2% (bežne 3%), pričom klienti, ktorí financie ponechajú vo fonde do konca splatnosti (30.4. 2007) neplatia 1% výstupný poplatok.

Jedinečnosť zaistených fondov ČSOB spočíva v zaistenej štruktúre a v zaistení výnosov voči pohybu cudzích mien. Táto kombinácia stojí aj za vysokou popularitou zaistených fondov vo vyspelej Európe. Preto ČSOB od 3. mája spustí upisovanie podielov ďalšieho zaisteného fondu pod názvom ČSOB North America Click Plus 1. Dĺžka investície bude predstavovať 3 roky a 4 mesiace, pričom výnos bude odvodený od rastu akciového indexu S&P500.

ČSOB umožňuje investovať v korunách na zahraničných trhoch

ČSOB v poslednom období zaznamenala na poli investícii niekoľko prvenstiev. Predovšetkým umožnila ako prvá banka investovať v slovenských korunách na zahraničných trhoch v podobe zahraničného peňažného podielového fondu ČSOB Multi Cash SKK a zahraničného dlhopisového fondu Slovakrenta. Do ČSOB Multi Cash SKK vložili investori už 1,2 mld. Sk a dnes patrí k najbezpečnejším investíciám peňažného trhu, keďže investuje do cenných papierov s maximálne ročnou splatnosťou. Bezpečnosť je umocnená aj dvojitou kontrolou belgických a slovenských orgánov, keďže je registrovaný v oboch štátoch. Peniaze investované do fondu sú pritom k dispozícii bez poplatkov a obmedzení do 3 dní po predložení žiadosti o spätný predaj.

Investície v silnej zahraničnej skupine

Všetky podielové fondy v portfóliu ČSOB spravujú špecialisti materskej belgickej banky KBC Bank a ČSOB Asset Managementu. KBC Bank and Insurance Holding Company NV je bankopoisťovacou inštitúciou s vedúcou pozíciou v Belgicku, kde patrí medzi tri najväčšie finančné inštitúcie s 20-25% podielom na trhu. Súčasťou jej finančnej skupiny je KBC Bank NV, ktorá je väčšinovým vlastníkom ČSOB. KBC pôsobí celosvetovo v 30 krajinách prostredníctvom svojich pobočiek a dcérskych spoločností. V strednej Európe predstavuje jednu z popredných skupín poskytujúcich finančné služby, s vedúcim postavením v Českej republike a významnou účasťou v Poľsku, Maďarsku, Slovinsku a Slovensku.

Súvisiace články

Aktuálne správy