Prievidza získa od štátu zvyšnú časť pozemku na Hviezdoslavovej ulici

Mesto Prievidza dostane do svojho vlastníctva celý pozemok na Hviezdoslavovej ulici v centre oproti farskému kostolu. Plochu, ktorá dostala pre svoj stav prezývku tankodróm, vlastní štát a v správe ju má Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. Vodiči ju využívajú na bezplatné parkovanie. Ústredie ju mestu zamení za pozemok na Šumperskej ulici v blízkosti úradu práce. Odobrili to mestskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok (28. 9.).
„K zámene pozemkov dochádza aj preto, že úrad práce potrebuje tiež vyriešiť problém s parkovaním a mesto má v blízkosti úradu momentálne parkovisko, ktoré verejnosť až tak veľmi nevyužíva,“ načrtol pre TASR vedúci právnej kancelárie mesta Róbert Pietrik. Ústredie práce má podľa neho v správe zase pozemok, ktorý síce nemá parametre parkoviska, ale je v centre a je rozsiahly. „Naším zámerom je ho zrekonštruovať tak, aby tam ľudia mohli bez problémov parkovať,“ doplnil.
Pozemok na Hviezdoslavovej ulici má rozlohu 1372 štvorcových metrov, časť pozemku vo vlastníctve mesta na Šumperskej ulici v blízkosti úradu práce 683 štvorcových metrov. Mesto štátu zaplatí i finančné vyrovnanie pri zámene pozemkov vo výške 5900 eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy