UBS: Teraz je ten správny čas pre nákup zlata a čínskych dlhopisov

, CNBC Foto: SITA/AP

Ceny zlata tento rok zaznamenali rekordné maximá, prvýkrát sa prehupli nad 2000 dolárov za uncu. Ceny však v ostatnom čase padli a naposledy sa zlato obchodovalo okolo 1 884 dolárov za uncu.

Investori by mali teraz vkladať svoje peniaze do zlata, pretože to predstavuje „veľmi dobrý zaistenie“ pred rizikovými udalosťami, ako sú americké voľby, uviedla pre televíziu CNBC spoločnosť UBS Global Wealth Management. „Myslíme si, že zlato pravdepodobne do konca roka dosiahne zhruba 2 000 dolárov za uncu," uviedol regionálny investičný riaditeľ spoločnosti Kelvin Tay. „V prípade neistoty ohľadom amerických volieb a pandémie Covid-19 je zlato veľmi, veľmi dobrým zaistením. A jeho nedávne oslabenie predstavuje skvelý vstupný bod pre investorov,“ dodal Tay s tým, že drahý kov je atraktívny aj vďaka prostrediu s nízkymi úrokovými sadzbami. Ak úrokové sadzby zostanú nízke, ako naznačil Fed, náklady na príležitosť na držbu zlata, budú „dosť nízke“. A to preto, že investori sa v súčasnosti nemusia zrieknuť úrokov, ktoré by inak získali pri výnosoch z aktív.

Tay tiež odporučil, aby investori vložili nejaké peniaze do čínskych štátnych dlhopisov, pretože majú byť zahrnuté do indexu svetových vládnych dlhopisov FTSE Russell od hlavného poskytovateľa indexu. Zaradenie od októbra 2021 má priniesť prílev miliárd dolárov do Číny.

Tay poukázal na to, že výnosy čínskych vládnych dlhopisov na úrovni 2,5 % sú vyššie ako v iných regiónoch, v porovnaní s výnosmi v USA na úrovni 0,6 % a európskymi výnosmi na prevažne negatívnych úrovniach. „Toto je skutočne vysoká návratnosť pre veľmi kvalitnú vládu s veľmi silnými súvahami," uviedol.

Súvisiace články

Aktuálne správy