Amazon presunul Prime Day na jeseň a dúfa, že odštartuje vianočnú sezónu

Americký internetový gigant Amazon sa tento rok chystá odštartovať kľúčovú vianočnú sezónu skôr, ako po iné roky.
Spoločnosť totiž pre pandémiu nového koronavírusu presunula svoj nákupný festival Prime Day z pôvodného júlového termínu na október. Bude to tak prvýkrát, čo sa Prime Day uskutoční na jeseň a Amazon dúfa, že by to mohlo inšpirovať ľudí, aby začali skôr s vianočnými nákupmi.
Aj ďalší významní maloobchodníci v USA naznačili ešte predtým, ako Amazon v pondelok zverejnil svoje plány, že by chceli odštartovať vianočnú sezónu už v októbri, v nádeji, že sa v novembri a decembri vyhnú veľkým davom vo svojich obchodoch.
Tohoročný Prime Day Amazonu sa uskutoční v dňoch 13. a 14. októbra, a bude určite vyvíjať tlak na rivalov, aby ponúkli zľavy v rovnakom čase. V predchádzajúcich rokoch maloobchodné reťazce Walmart, Best Buy a Target ponúkali počas Prime Day svoje vlastné on-line zľavy.
Amazon zahájil túto predajnú akciu v roku 2015 ako odpoveď na čínsky Deň nezadaných, Singles‘ Day, ktorý sa koná 11. novembra a vymyslel ho a spopularizoval čínsky internetový obchod Alibaba.
Prime Day sa stal jedným z najväčších nákupných festivalov Amazonu, pretože ponúka na niektoré tovary najväčšie zľavy z celého roka. Amazon to považuje tiež za spôsob, ako prilákať viac ľudí, aby sa zaregistrovali ako členovia jeho služby Prime a získali viaceré výhody za mesačný poplatok 12,99 USD (11,16 eura) alebo 119 USD ročne.

Súvisiace články

Aktuálne správy