Vláda odvolala Z. Šubovú z funkcie podpredsedníčky SŠHR (2)

Vládny kabinet Igora Matoviča (OĽANO) v stredu odvolal Zuzanu Šubovú z funkcie podpredsedníčky Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR. Vyplýva to z materiálu, ktorý vláda v stredu odobrila.
Šubová končí na stoličke podpredsedníčky 23. septembra. Odísť sa rozhodla sama, o svojom odchode zo SŠHR informovala médiá pred niekoľkými dňami. Svoju funkciu zastávala štyri mesiace, ukončiť svoje pôsobenie v SŠHR sa rozhodla pre „nekompetentné a netransparentné“ riadenie tejto inštitúcie pod vedením predsedu Jána Rudolfa.
Nomináciu Šubovej do funkcie vláda schválila 20. mája. Odchádzajúca podpredsedníčka hmotných rezerv sa v minulosti zviditeľnila oznámením o závažnej trestnej činnosti v súvislosti s eurofondmi na ministerstvách pôdohospodárstva a životného prostredia. Bola preto vnímaná ako bojovníčka proti korupcii.
Ako komentoval Šubovej odchod Rudolf, mrzí ho spôsob, akým to riešila. „Pravda je taká, že sme si nesadli osobne, ľudsky. V každom vzťahu, v manželstve, partnerskom vzťahu aj pracovnom vzťahu sa to stáva, že dvaja ľudia si nesadnú a preto si myslím, že je lepšie z kratšej cesty odísť,“ vysvetlil Rudolf s tým, že spoluprácu so Šubovou si predstaviť nevie po odbornej ani po osobnostnej stránke.
„Mňa mrzí spôsob, ale rešpektujem to, každý sa s takou situáciou vyrovnáva inak. S čím ale nemôžem súhlasiť a čo mi prekáža, je obvinenie z netransparentnosti. Pretože toto je vážna vec,“ dodal Rudolf s tým, že celý život sa snaží byť čestný a spravodlivý. „Veľmi pozorne budem sledovať vyjadrenia pani Šubovej, pretože v podstate od pondelka (21.9.) počúvame, že niečo je netransparentné, máme závažné zistenia a dodnes žiadne informácie sme nepočuli,“ upozornil predseda.

Súvisiace články

Aktuálne správy