Mesto zrekonštruuje a rozšíri parkovisko v blízkosti centra

Mesto Banská Štiavnica pripravuje začiatok rekonštrukcie cestnej komunikácie a parkoviska na Mládežníckej ulici v blízkosti historického centra. Súčasťou prác má byť aj vybudovanie novej parkovacej plochy, informovalo mesto na sociálnej sieti.
„Práce zahŕňajú rekonštrukciu 180 metrov existujúcej komunikácie od napojenia z ulice Dolná a preriešenie existujúcich parkovacích plôch v priestore pred obchodnými prevádzkami s vytvorením samostatného parkoviska s novými plochami a usmerneným vjazdom a výjazdom v jednom mieste,“ približuje mesto. Od rekonštrukcie si sľubuje zlepšenie plynulosti a bezpečnosti dopravy na uvedenom úseku, prehľadnejší systém parkovania aj zvýšenie bezpečnosti chodcov.
Modernizácia a rozšírenie parkovacej plochy bude spočívať aj vo vybudovaní parkovacieho systému, počas trvania prác však bude pre vodičov uzatvorené. Dôjde tiež k úplnej uzávere ulice Mládežnícka z Dolnej ulice. K miestnym obchodným prevádzkam bude vjazd povolený z Lesníckej ulice. Rekonštrukčné práce majú odštartovať po podpise zmluvy, stať by sa tak malo do konca septembra.

Súvisiace články

Aktuálne správy