Vlastníkom nemeckého odevného reťazca Tom Tailor sa stal čínsky Fosun

Tom Tailor Holding, materská spoločnosť nemeckého odevného reťazca Tom Tailor, ktorá zápasila s problémami, dokončila jeho predaj čínskemu konglomerátu Fosun International Limited.
Hovorca nemeckého holdingu uviedol, že jasné podmienky predaja poskytnú zamestnancom reťazca potrebnú stabilitu. Ubezpečil pritom, že jeho prevzatie čínskym konglomerátom nebude mať dôsledky pre zhruba 3400 zamestnancov a 453 obchodov Tom Tailor v rôznych krajinách sveta, vrátane Slovenska.
Tom Tailor Holding zároveň označil predaj odevného reťazca čínskej spoločnosti Fosun za ukončený.
Spoločnosť Tom Tailor Holding podala v júni na súde návrh na vyhlásenie platobnej neschopnosti, pretože jej dcérskej firme Bonita hrozil bankrot.
Reťazec Tom Tailor to nezasiahlo, čiastočne preto, že mu boli sľúbené garancie vo výške 100 miliónov eur zo štátneho a federálneho balíka pomoci počas pandémie nového koronavírusu. Toto zabezpečené financovanie potrvá do konca septembra 2024.
Čínska skupina Fosun už od septembra 2019 vlastní 77,83 % akcií spoločnosti Tom Tailor Holding a v reťazci Tom Tailor má podiel už od roku 2014.

Súvisiace články

Aktuálne správy