JPMorgan už nechce preplácať jazdy Uberom, bankárom nariadila povinný návrat do kancelárií

, bloomberg;ZH Foto: TASR/AP

JPMorgan začala hneď po začiatku pandémie uhrádzať zamestnancom náklady na dopravu za službu Uber a taxíky, aby nemuseli používať verejnú dopravu. Niektorí obchodníci chodili do práce pešo alebo autom.

Banka bola zároveň medzi prvými, kto na Wall Street začal požadovať, aby sa jej obchodníci vrátili do kancelárií. Komunikačné oddelenie banky zverejnilo výskum, v ktorom tvrdilo, že práca z domu odčerpáva „tvorivú energiu“ jej zamestnancov. Niektorí z klientov JPMorgan určite oceňujú upokojujúci pohľad banky na dôležitosť medziľudskej spolupráce, jej mladší zamestnanci to ale pravdepodobne necítia rovnako.

Bloomberg uviedol, že hlavní obchodníci banky v NYC a Londýne, sa majú vrátiť do práce do konca budúceho týždňa, čo je konečný termín. Bloomberg ďalej uvádza, že banka ukončila program, ktorý umožňuje mladším zamestnancom preplácať náklady za dopravu do a z práce, ktorý zaviedla na začiatku prepuknutia pandémie koronavírusu. Rovnako ako mnoho iných zamestnávateľov, JPMorgan  umožnila zamestnancom v rámci preventívneho opatrenia, aby namiesto metra a verejnej dopravy použili alternatívne prostriedky. Tie však v miestach ako je NYC, svoje služby zdražujú. A hoci predstavitelia New Yorku prijímajú rozsiahle opatrenia, aby sa ubezpečili, že vozne metra sú čisté a bezpečné, niektorí zamestnanci banky sa domnievajú, že pokusy o návrat k normálnemu stavu predstavujú aj návrat k predpandemickej politike.

Zmena politiky podnecuje obavy mnohých mladých pracovníkov z cestovania v hromadnej doprave. S pribúdajúcimi spoločnosťami, ktoré vracajú pracovníkov do práce, sa zvýši počet cestujúcich v hromadnej doprave, čo zníži bezpečnosť v čase, keď odborníci na jeseň tohto roku predpovedajú výrazný nárast prípadov Covid-19. Pracovníci sa obávajú, že povinný návrat obchodníkov do preplnených kancelárií situáciu len zhoršujú. Začiatkom tohto týždňa sa ukázalo, že v kancelárskej budove na Manhattane na ulici Madison Ave bolo hlásené ďalšie prepuknutie epidémie COVID-19. A

Ale sú mladí bankári skutočne nútení jazdiť metrom? Asi ani nie. Skôr dúfajú, že aj týmto pomôžu, aby sa ďalšia vlna pandémie na jeseň NY vyhla.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy