Aerolínie Virgin Australia zredukujú svoju flotilu Boeingov 737 o tretinu

Letecká spoločnosť Virgin Australia zredukuje svoju flotilu Boeingov 737 približne o tretinu. Uviedli to v stredu aerolínie s tým, že je to súčasť plánu ozdravenia po tom, ako ich kúpila americká investičná spoločnosť Bain Capital.
Ako uviedla hovorkyňa aerolínií, ešte pred oznámením bankrotu koncom apríla tohto roka sa spoločnosti podarilo dohodnúť nové finančné podmienky pre 56 lietadiel z celkovej flotily 85 Boeingov 737. Zvyšné stroje vráti lízingovým spoločnostiam. „Keď sa dopyt opätovne zotaví, Virgin Australia plánuje postupne rozšíriť flotilu na 75 lietadiel B737,“ dodala hovorkyňa leteckej spoločnosti.
Minulý týždeň veritelia Virgin Australia schválili kúpu aerolínií investičnou spoločnosťou Bain Capital. Vytvorili tak priestor na strategickú reorganizáciu aerolínií, druhých najväčších v Austrálii. Na základe biznis plánu Bain Capital plánuje zrušiť vo Virgin Australia približne tretinu pracovných miest a ukončiť využívanie širokotrupých lietadiel s cieľom sústrediť sa na domáci trh a kratšie medzinárodné lety.
Šéf Virgin Australia Paul Scurrah minulý týždeň uviedol, že firma počíta v najbližšom období s poklesom svojho podielu na domácom trhu v prospech väčšieho konkurenta Qantas Airways. Dôvodom je, že Virgin Australia zrušila časť domácich letov, ktoré boli nerentabilné.

Súvisiace články

Aktuálne správy