Šéf Netflixu: Práca z domu nemá žiadne pozitíva

, ČTK Foto: SITA/AP

Práca z domu nemá dobrý vplyv a komplikuje preberanie nápadov. V rozhovore pre The Wall Street Journal to povedal jeden z dvojice šéfov a zakladateľov platenej internetovej televízie Netflix, Reed Hastings.

"Nie, nevidím v tom žiadna pozitíva," odpovedal spoluzakladateľ Netflixu na otázku, či práca z domu prináša niečo dobré. "Nemožnosť osobného kontaktu, najmä pokiaľ ide o medzinárodné styky, je len a len negatívna. Bol som však krajne ohromený, aké obete sú ľudia schopní priniesť," poznamenal Hastings, ktorý čaká, že ľudia vo väčšine firiem budú aj po epidémii pracovať z domáceho prostredia najmenej jeden deň v týždni. Do kancelárií sa 8600 zamestnancov firmy Netflix vrát až keď bude väčšina z nich očkovaná schválenou vakcínou proti Covid-19, dodal.

Službu Netflix má po celom svete zaplatenú okolo 200 miliónov domácností. V druhom štvrťroku získala spoločnosť 10,1 milióna nových predplatiteľov. Firma ťažila z opatrení proti šíreniu koronavírusu, kvôli ktorým ľudia trávili viac času doma. V treťom kvartáli však spoločnosť počíta s prudkým spomalením rastu.

Netflix produkuje vlastné seriály, dokumenty i filmy. Na otázku, či firme s vlastnou produkciou  čoskoro neskončí, Hastings odpovedal, že výroba Netflixu ďalej beží vo väčšine Európy aj Ázie a niekoľko projektov pokračuje aj v Los Angeles. V septembri chce firma pomocou intenzívnejšieho testovania svoju produkciu ešte zvýšiť.

Súvisiace články

Aktuálne správy