Kurz eura v pondelok ráno stagnoval na 1,1834 USD/EUR

Spoločná európska mena na začiatku nového týždňa stagnovala. V pondelok ráno sa predávala po 1,1834 USD, teda približne pri rovnakom kurze ako v piatok (4. 9.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v piatok referenčný kurz na 1,1842 USD/EUR.

Podľa expertov chýbajú obchodovaniu na devízovom trhu na začiatku nového týždňa impulzy. V priebehu pondelka sa očakáva zverejnenie len niekoľkých makroekonomických údajov, podľa ktorých by sa investori mohli orientovať. O mierny pohyb by sa mohla postarať správa o vývoji nemeckej priemyselnej produkcie. Popoludní sa v USA pre sviatok neobchoduje.
V pondelok ráno strácala britská libra, ktorá sa oslabila voči všetkým dôležitým menám. Tesne pred začiatkom ďalšieho kola rokovaní s Európskou úniou (EÚ) o budúcich obchodných vzťahoch po skončení prechodného obdobia po brexite britský premiér Boris Johnson vyzval Brusel na zrýchlenie rokovaní a väčšiu ochotu. Obe strany musia dospieť k prípadnej obchodnej dohode do polovice októbra, aby ju obe strany stihli do konca roka ratifikovať. Inak nebude medzi Britániou a EÚ existovať dohoda o voľnom obchode, uviedol Johnson v nedeľu (6. 9.) večer.

Súvisiace články

Aktuálne správy