Stop skimmingu: Banka ponúka blokovanie magnetického prúžku karty

, mBank Foto: TASR/AP

Zneužitiu skopírovaných údajov z magnetického prúžku bez vedomia držiteľa karty, napríklad pri výbere z bankomatu, dokáže predchádzať dočasné zablokovanie prúžku na platobnej karte.

„Je to užitočná bezpečnostná funkcionalita, vďaka ktorej môžu klienti svoju kartu stále používať pri bezkontaktných platbách či výberoch, ale aj pri kontaktných operáciách s použitím PIN kódu, pri ktorých je karta priamo vložená do bankomatu či platobného terminálu. Zároveň ich karta zostáva najmä v zahraničí chránená proti tzv. skimmingu, teda zneužitiu skopírovaných údajov z magnetického prúžku bez vedomia držiteľa karty, napríklad pri výbere z bankomatu,“ hovorí Petr Žabža, riaditeľ pre akvizíciu nových klientov mBank.

Druhou novinkou od mBank je možnosť zablokovať si výber z bankomatov s tzv. surcharge poplatkom, kde si cudzia banka účtuje poplatok. Po zvolení tejto možnosti v aplikácii, bude takýto výber automaticky zamietnutý. V prípade, že sa aj tak rozhodnete pre výber s poplatkom, rovnako sa dá v aplikácii služba deaktivovať alebo nájsť iný bankomat, ktorý takýto poplatok neúčtuje.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy