Bezos predal akcie Amazonu za viac ako 3 miliardy dolárov

, CNBC Foto: SITA/AP

Šéf spoločnosti Amazon Jeff Bezos tento týždeň predal akcie vo svojej spoločnosti v hodnote viac ako 3,1 miliardy dolárov, podľa údajov predložených komisiou pre cenné papiere a burzu, ktorú citoval OpenInsider.

Predaj bol podľa predložených údajov súčasťou vopred dohodnutého obchodného plánu. Tento rok už raz Bezos predal akcie spoločnosti, v hodnote viac ako 4,1 miliardy dolárov. Predaj tento týždeň mu jeho celkovú hotovosť v roku 2020 vydvihol mierne nad 7,2 miliárd dolárov. Stále vlastní viac ako 54 miliónov akcií v hodnote viac ako 170 miliárd dolárov, čo z neho robí najbohatšieho človeka na svete.

Pre porovnanie, Bezos v roku 2019 predal akcie v hodnote 2,8 miliardy dolárov. Bezos už predtým uviedol, že ročne predáva akcie Amazonu za približne 1 miliardu dolárov na financovanie svojej vesmírnej spoločnosti Blue Origin.

Informácie o predaji sa objavujú týždeň po tom, čo Bezos vypovedal pred podvýborom House Antitrust, ktorý je znepokojený rastúcou silou veľkých technologických spoločností. Spolu s ním predstúpili aj generálny riaditeľ Facebooku Mark Zuckerberg, generálny riaditeľ Apple Tim Cook a Sundar Pichai, generálny riaditeľ Googlu a materskej spoločnosti Alphabet.

Minulý týždeň spoločnosť Amazon informovala o svojich výsledkoch v druhom štvrťroku, ktoré prekonali očakávania analytikov. Akcie Amazonu si za tento rok pripísali 73 %, vrátane stredajšieho  zisku 2,1 %

.

Súvisiace články

Aktuálne správy