Leteckej spoločnosti LATAM sa podarilo zabezpečiť si financie na prežitie

Najväčšia latinskoamerická letecká spoločnosť LATAM vo štvrtok (9. 7.) oznámila, že si zabezpečila financovanie vo výške 1,3 miliardy USD (1,15 miliardy eur) od amerického investičného fondu. To jej pomôže prežiť krízu v leteckom priemysle, ktorú spôsobila pandémia nového koronavírusu.
Spoločnosť LATAM v máji požiadala súd v USA o ochranu pred veriteľmi, pretože bola pre cestovné obmedzenia v dôsledku pandémie prinútená zredukovať svoje aktivity až o 95 %.
Investičný fond Oaktree Capital Management prisľúbil LATAM 1,3 miliardy USD dolárov po tom, čo si čílsko-brazílska letecká spoločnosť zabezpečila úver vo výške 900 miliónov USD od svojich akcionárov Qatar Airways a rodín Cueto a Amaro.
To znamená to, že spoločnosti LATAM sa podarilo splniť dve z podmienok amerického konkurzného procesu, čo je umožňuje uskutočniť reštrukturalizáciu pod súdnym dohľadom bez tlaku veriteľov.
Návrh musí ešte v nadchádzajúcich dňoch preskúmať a schváliť súd v New Yorku.
LATAM dúfa, že „nebude potrebné, aby požiadala o financovanie od vlád, aby bol návrh schválený“.
Pred pandémiou LATAM, ktorá vznikla fúziou čílskych aerolínií LAN a brazílskych TAM, lietala do 145 destinácií v 26 krajinách sveta a prevádzkovala približne 1400 letov denne, pričom ročne prepravili 74 miliónov cestujúcich.

Súvisiace články

Aktuálne správy