Bukóza dementuje akvizíciu vo vzťahu k Arca Capital

Spoločnosť Bukóza Holding dementuje akúkoľvek zmenu vlastníckych pomerov ktorejkoľvek zo svojich spoločností. TASR o tom informoval špecialista marketingu spoločnosti Michal Švábik v súvislosti s minulotýždňovým rozhodnutím súdu o dočasnej ochrane pred veriteľmi pre skupinu Arca Investments. Jedna z jej spoločností Arca Capital Slovakia mala v minulosti získať výlučnú kontrolu nad spoločnosťou Bukocel patriacej do skupiny Bukóza Holding.
„Vedenie skupiny spoločností Bukóza Holding sa v plnej miere dištancuje od investičnej skupiny Arca Investments a jej dcérskych spoločností a dementuje realizáciu akvizície alebo akúkoľvek zmenu vlastníckych pomerov ktorejkoľvek zo svojich spoločností,“ uviedol Švábik. Zdôraznil, že z nezrealizovanej akvizície nevznikajú pre Bukózu ani žiadne záväzky vo vzťahu k investičnej skupine Arca, a teda ani žiaden vplyv na investičné akcie či zamestnanosť v celulózke. Ako doplnil, Bukóza Holding má v pláne zrealizovať investičné akcie v hodnote viac ako 60 miliónov eur, ktoré zvýšia zamestnanosť o viac ako 100 ľudí. Ďalšie investície v sume 75 miliónov eur majú v roku 2021 spoločnosti zvýšiť výkon.
Arca Investments je jednou z 12 firiem, ktorým uplynulý týždeň na základe ustanovení tzv. lex korona poskytli súdy ochranu pred veriteľmi. „Cieľom tohto kroku je využiť čas pod dočasnou ochranou na prípravu internej reorganizácie spoločnosti a plánu na uspokojenie veriteľov,“ uviedla k tejto skutočnosti spoločnosť na svojej internetovej stránke. Príprava a spustenie internej reorganizácie akciovej spoločnosti Arca Investments je úlohou krízového manažmentu.

Súvisiace články

Aktuálne správy