Partnerom slovenskej firmy na výrobu autobatérií InoBat Auto sa stal český ČEZ

Česká energetická spoločnosť ČEZ sa stala partnerom konzorcia InoBat a IPM Group v rámci projektu InoBat Auto. Firma poskytla konzorciu investíciu desať miliónov eur vo forme konvertibilnej pôžičky. Po nedávnej akvizícii pozemku vo Voderadoch teraz InoBat Auto čaká výstavba výskumno-vývojového centra a pilotnej výrobnej linky, informoval o tom v stredu mediálny zástupca InoBat Mario Marcinek zo spoločnosti Neuropea.
Generálny riaditeľ spoločnosti InoBat Auto Marián Boček zdôraznil, že ČEZ neprináša iba investíciu v podobe peňazí, ale aj know-how. „Spolupráca InoBat Auto a ČEZ, a. s., presahuje hranice oboch krajín. Produkty tohto partnerstva sa budú vyvážať do celej Európskej únie a následne aj do zvyšku sveta, čo je dôležitý faktor na pozadí koronakrízy,“ vysvetlil Boček.
Medzi partnerov InoBat a Inobat Auto patrí aj jeden z najsilnejších regionálnych dodávateľov inovatívnych riešení v automobilovom sektore, spoločnosť Matador, ale tiež energetická spoločnosť AEN či MSM Group, zastrešujúca dcérske spoločnosti s portfóliom v oblasti obranného a civilného priemyslu. ČEZ bude strategickým partnerom, ktorý má potrebné skúsenosti z energetického sektora.
InoBat Auto je slovenská spoločnosť, ktorá buduje prvú plne integrovanú pilotnú linku svojho druhu na výrobu batérií pre elektrické vozidlá, pokrývajúcu vlastný výskum a vývoj pre vlastnú výrobu batérií v plnom rozsahu. InoBat Auto bol vytvorený spoločnosťou InoBat a Wildcat Discovery Technologies.

Súvisiace články

Aktuálne správy