Ak nedôjde k dohode o znížení platov, Ryanair zruší okolo 3500 miest

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair plánuje zrušiť približne 3500 pracovných miest, ak sa zamestnanci nebudú ochotní dohodnúť na znížení platov. Povedal to v stredu šéf spoločnosti Michael O’Leary.
Najväčšie nízkonákladové aerolínie v Európe už skôr oznámili, že zrušili viac než 250 kancelárskych pozícií v Európe a zároveň oznámili plán zrušenia približne 3000 miest na pozícii pilotov a palubného personálu.
„Už sme síce oznámili, že celkovo plánujeme zrušiť zhruba 3500 pracovných pozícií, rokujeme však s pilotmi a zástupcami palubného personálu s cieľom dohodnúť sa na znížení platov ako alternatíve k prepúšťaniu,“ povedal O’Leary pre britskú spoločnosť BBC.
Ako dodal, rozsah navrhovanej redukcie platov je odstupňovaný. Od najlepšie platených kapitánov žiada letecká spoločnosť súhlas s 20-percentným znížením platov a od najmenej platených členov palubného personálu 5-percentné zníženie. „Sme presvedčení, že ak by sme sa na redukcii platov dohodli, väčšina z plánovanej redukcie pracovných miest nebude potrebná,“ povedal šéf Ryanairu. Dodal však, že vyhnúť sa prepúšťaniu ako celku možné nebude.

Súvisiace články

Aktuálne správy