Mesto opravuje dažďovú kanalizáciu na Dolnozemskej i chodník v Čunove

Mesto Bratislava spustilo opravu porušenej dažďovej kanalizácie na Dolnozemskej ulici v stredových jazdných pruhoch. Práce majú skončiť 1. júla. Magistrát zároveň spustil opravu chodníka na Dlhej ulici v Čunove. Trvať má do konca júna. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
Na Dolnozemskej ulici v Petržalke podľa mesta odfrézujú asfaltovú vrstvu vozovky, vybúrajú konštrukčné vrstvy, opravia poškodenú dažďovú kanalizáciu v hĺbke približne päť metrov a následne finálne upravia komunikáciu. Premávka je usmernená prenosným dopravným značením. V rámci opravy chodníka v Čunove, od cintorína po Dlhú ulicu 89, vymenia asfaltovú vrstvu chodníka a upravia priechod pre chodcov.
Mesto v uplynulých dňoch revitalizovalo trávnaté plochy na Suchom mýte v centre Bratislavy. Hlavnou zmenou je vysadenie 390 kusov rastlín a osadenie dvoch jednosedákových farebných lavičiek. „Z pôvodného nevzhľadného trávnika sme vytvorili trvalkový záhon štrkovitého charakteru, ktorý je zložený zo suchomilných druhov farebne kvitnúcich rastlín,“ spresnil magistrát s tým, že verejnosť si tu môže všimnúť viacero druhov trvaliek a okrasných tráv.
Trvalky sa sfarbia do žltej, striebornej i fialovo-modrej a budú kvitnúť počas celého vegetačného obdobia. Záhon je podľa samosprávy trvalo udržateľný s nízkymi nákladmi na údržbu.

Súvisiace články

Aktuálne správy